nedelja, 13. april 2008

Trik - posvojen





Trik je naš suhec, najden v Dekanih. Je mlad kuža, suhljate postave na višjih nogicah. Je zelo prijazen, tudi z malim zadovoljen. Nedvomno bi postal vaš zvesti spremljevalec. Posvojen na daljavo!

Nekje sem že zapisala, da me je Trik v hipu očaral. Mogoče malo tudi zato, ker je tako podoben Loriju, tako po zunanjosti kot po karakterju. Ko Lorija ni zraven, rečem, da je Trik njegova boljša in popolnejša različica, he he.

Izredno srčen, prijeten, predvsem pa nežen. Nedvomno skromen, mogoče malo plašen. Ampak čisto malo. Verjetno je bil dosti bolj, ko je prišel v zavetišče. Da je suhljate postave na višjih nogicah...no, tu ga Lori "prekaša" ;-)

Kaj naj pravzaprav napišem o njem? Uživam vsakič, ko greva ven. Točno ve, koliko je pametno, da me posluša, da je sprehod čimbolj prijeten za oba. Zaupam mu. Popolnoma. Spada na (moj) seznam popolnih psov, ki so ta hip pripravljeni na novi dom. Brez kakega dolgotrajnega uvajanja, učenja, vadbe, filozofiranj, razmišljanj bi-ne bi.

No, če izpostavim eno razliko med njim in Lorijem...Lori je bolj samosvoj, neobremenjen, bo počakal, če zaenkrat pač ni pravega posvojitelja. Trik pa rabi človeka. Pa nočem s tem reči, da ga Loriju ne privoščim, daleč od tega.

Najnovejše fotografije iz albuma Gozdne vile:

40 komentarjev:

gozdna vila pravi ...

Trik je najbolj popoln :)
Pa ne zato, ker je meni najljubši kuža iz našega zavetišča, pač pa zato, ker tako je.
Ljubi ljubi Trik. Če bi imela pogoje, te takoj vzamem k sebi ...

Unknown pravi ...

Sobotno popoldne sem v prijetni družbi preživel na Sv.Antonu.In videl veliko predanost,izredno željo ujetim in prebeglim omogočiti pravo pasje življenje.
Kapo dol in trikratni priklon do tal vsem.
Hvala vam,da ste.

Saraja pravi ...

Hvala, Mike :-)
Upam, da bodo to prebrale predvsem tiste, ki so takorekoč vsak dan v zavetišču..in si res zaslužijo vse pohvale.

No, da dodam še eno malo pojasnilo. Namreč, nekateri ne slovimo ravno po gostoljubnosti ;-) in obiskovalca, ki prvič zaide na Obalo, odpeljemo direktno v zavetišče (kako morje neki...to je že passe! ;-)). Temu bi se lahko reklo - test vzdržljivosti ter psihične in fizične pripravljenosti ;-) Mike je imel to nesrečo, da ni imel ustrezne opreme, in to srečo, da zdravstveno nisem bila ravno v formi, tako da sva vsega skupaj sprehodila "samo" 6 psov. Pa še ti, razen Lorija, ne slovijo ravno po dirkaških sposobnostih...no, imajo pa druge finte ;-)
Aja, pa moker teren je bil...še nikoli toliko luž po travnikih, človek je pravzaprav imel občutek, da ves čas hodi po močvirju. Kakorkoli, preživeli smo vsi, jaz sem pa na ta račun uspela spoznati tiste pse, ki jih sama verjetno še ne bi...

Unknown pravi ...

No vidiš,temu bi lahko rekli pozitivna selekcija,tudi zapostavljeni enkrat pridejo na svoj račun in teh šest srečnikov je posledično dobilo večjo dozo pozornosti.
Seveda mislil sem tudi,če ne predvsem nanje.Ker v tistem pasjem hrupu vsaj osebno ne bi zmogel zelo dolgo,očitno mi ni dano.
Seveda,kaj ti bo aprilsko morje,če imaš Svetega Antona?Ja,o mojem gležnju tudi ne bi,a če se ni sesul se je pa utrdil.

Unknown pravi ...

O Trikec! Tako krasna pasja duša, res. Čudi me, da ostaja neopažen, kajti bodisi vizuelno kot karakterno je super pes. Strinjam se z vsem kar si napisala Saraja. Trik obožuje pozornost, na vsak način bi rad bil on tisti deležen božanja in lepih besed. To pa vse počne na tak prefinjen, nič kaj pretirano vsiljiv način. Seveda spretno poskrbi za to, da je on prvi v "naročju" in elegantno izpodriva svojo cimro pri njenih poskusih prikupovanja človeku. Ko ga spustiš iz boksa, da gre v izpust, se včasih na sredini ustavi in te počaka, ko prideš do njega te gleda kot češ "daj me božaj". Tudi, ko je čas večerje rad izkoristi trenutek, da se povzdigne na zadnje tace ter stisne k tebi za razliko od nekaterih, ki že nestrpno čakajo, da čim prej očitijo skledo...pri njem hrana lahko počaka, če ga le še malo pocrkljaš.

Saraja pravi ...

He he, tisti, ki vemo, kako zgledajo dirke proti izpustu, s kako energijo se zaženejo iz boksov, s kako težavo bremzajo na ovinkih in kako preskakujejo stopnice...si res težko predstavljamo, da jo eden od njih pa takole počasi mahne proti svobodi...in se vmes še ustavi in malo "podebatira".

lonja pravi ...

Vidim, da še ogromno psov ne poznam...Sploh ne opazim, da jih je tako veliko, ko sem tam; takole po opisih pa....UF res sem za tako ene 20 dobrih posvojiteljev ta vikend, da na čisto pridem:) Čisto tko iz sebičnih razlogov:)))
Tale Trikec je prov fajn slišat....mu moram enkrat malo pozornosti posvetit...

gozdna vila pravi ...

Tudi njegovi cimri ...
Pa Ajši, ki je v sosednjem boksu :)

lonja pravi ...

No sej pravim, čisto preveč psov:( Sploh ne vem katera je njegova cimra, niti katera je Ajša....ampak jih bom v soboto preverila:)) Pa poslikala, če ne bo preveč deževalo....mogoče pa bodo jutri že vsi oddani??

gozdna vila pravi ...

Danes je Trik jokal. Prvič, da sem ga slišala jokat, ko sem odhajala. Že ko me je zagledal, je bil nenavadno vesel. Takoj po sprehodu pa najprej sploh ni hotel it nazaj v svojo kletko, prav upiral se je, tako da je morala deklica, ki tam pomaga, priskočit na pomoč. Nato sem šla pohajat še Kena in Lorija in se, preden sem se odpravila proti domu, pri Triku še enkrat zaustavila, da ga še malo pokokam in pozdravim. Niti kost, ki jo je maloprej dobil, ga ni zanimala več. Na zadnje tace se je postavil, me pogledal s tistimi svojimi lepimi, velikimi, temnimi očkami in se je začel jokat. In jaz? Ne povem ...
In kaj zdaj, ko se navežeš na enega psa, pes pa nate, pa ga ne moreš k sebi vzet?

lonja pravi ...

:( jap nažalost poznam to, pa ne vem odgovora....najbrž igraš loto in upaš, da kmalu dobiš eno veliko hišo, kamor lahko odpelješ tvojega in še kakšnega....
Drugače pa se je tudi meni danes uspelo nekaj ukvarjati s Trikom, sva se čohala...sicer sem rabila potrditev, da to je Trik in ne Lori(ju še vedno ne ločim)....Njegova cimra je pa Liza...super srček in nadvse plašna gospodična, ki ima stalno sprehajalko, ki jo vsak vikend popelje na dooolge sprehode....sosedova punca je pa Ajka in njen cimer Piko...tudi onadva sta mi všeč in ko najdem čas (priznam ,da ga že dolgo nisem) gremo na sprehod- Piko se šele uči, da se mu na sprehodu ne bo zgodilo nič hudega...sploh če je Ajka zraven.

gozdna vila pravi ...

Na loto ravno ne igram, se pa trudim uporabljat znanost kvantne fizike in možnosti zapolnitve do sedaj praznega prostora z atomi, ki bodo v svojem skupku nekoč predstavljali eno čudovito hiško na Šaredu, kjer bom učila Qi Gong in še dva kužeka imela :)
Glede stalnih sprehajalcev pa sem ravno danes o tem razmišljala. Da je to, da imajo posamezni kužki svoje stalne sprehajalce, ful dobro. Da je skoraj bolje, da ima vsak sprehajalec svojega pasjega izbranca (ali dva, morda celo tri izbrane peseke, ampak ne več, glede na čas ki ga ima na razpolago seveda), kot to, da sprehajalci neprestano menjajo kužeke. Resda je tako peseku kot sprehajalcu morda malce hudo ob odhodu, ampak pesek tako dobi občutek sigurnosti. Saj takoj ko sprehajalca vidi ve, da bo z njim šel ven. Ob tem, ko se sprehajalec in pesek spoznavata, pa se tudi ljubezen med njima rojeva. To pa mislim, da je za socializacijo peseka zelo pomembno.

gozdna vila pravi ...

Hmmm, morda bi bilo dobro ugotovit, kateri peseki že imajo stalnega sprehajalca ali sprehajalko, tako da se ne mešamo med sabo, zato da ne bi eni in isti peseki imeli večkratno pohajanje, nekateri pa nobenega. Morda bi bilo seznam za narediti. Saraja? :))) Mene napiši pod Trika. Pod Liza napiši neznana stalna spremljevalka. Pod Ajka in Piko Lonja (ja? ), pod Lorija samo sebe :), ...

lonja pravi ...

No žal ne morem ravno reči, da sem stalna sprehajalka Pikota in Ajke:( Upam, da se najde kdo, ki ju bo pogosteje sprehajal...Saraja ti pa itak veš kateri so "moji":) Je pa odvisno od sprehajalca - jaz osebno peljem rajši več psov ven po pol urice, da se jim nekaj novega dogaja v dnevu...Lizina sprehajalka pa jo rajši pelje ven za dlje časa in samo eno....no zadnje čase jo je tudi Kira malo osvojila:)) Ima pa stalnega sprehajalca tudi Ira in njen novi cimer:) Drugače pa ja, če bi bilo dovolj takšnih sprehajalcev, sem jaz takoj za- bi imeli vsakič kakšen dolg izlet v neznano...malo z avtom malo peš....oh ja....kvantna fizika praviš?:)))

Saraja pravi ...

Najprej bi še nekaj o Triku rada rekla... se mi zdi, da ima Trik nekaj otožnega v sebi. Mogoče je bil zapuščen in je dolgo kje taval osamljen, brez človeka. Ne vem, kar eno tako žalostno zgodbo si rišem pri njem. In se mi zdi, da si res pod nujno želi človeka, ki ga bo lahko imel rad. Nekoga moramo čimprej najti zanj...

Stvar je pa v tem, da je verjetno še marsikateri žalosten, samo spoznali ga še nismo...

Saraja pravi ...

Ja, en seznam, ki bi bil tam nekje razobešen, in bi se ti ljudje vpisali...pa navesti bi bilo treba tudi to, kaj si nekdo predstavlja pod "stalni sprehajalec". Ampak se bojim, Vila, da jih ni dosti, veš.
Drugače pa jaz delam tako kot Lonja...jih sprehajam več po manj časa.
Saj mogoče če bi bolj pristopili k tem ostalim, bi to začutili že kot neke vrste dolžnost...hmm, kar pa spet ni preveč v redu, ne?!

Mene matra tudi tako, vsakodnevno, ko opazujem situacijo, pa si mislim, bogve, kolikokrat je ta pesko šel danes ven in da je mogoče kje kateri, ki ni bil na sprehodu že kar nekaj časa... Kdove, če bi se obnesel en tak dnevni seznam? Če bi šlo označiti na hitrco, preden se gre na sprehod...ali pa potem, ko se pride nazaj?

gozdna vila pravi ...

Hmmm, morda pa bi to rešilo. če bi vsak pesek pred kletko imel obešen en seznam (podobno kot imajo ljudje po bolniških sobah), na katerega bi sprehajalci vpisovali datum in uro odhoda na sprehod in prihoda nazaj iz sprehoda.
PS: kvantna fizika ja lonja. To je ena ful zanimiva zadeva :)))

lonja pravi ...

:)) vsaka zadeva, ki me pripelje do dveh kužatov in še ene par mačkonov, je izredno zanimiva stvar:))

Saraja pravi ...

Hi hi hi ;-)))

Saraja pravi ...

No...in v te kartoteke pasjih gostov (da jim ne rečemo - pacienti ;-) ) bi "morali" sprehajalci zapisovati tudi vsa svoja zapažanja glede obnašanja posameznega psa, navad, morebitnih sprememb od zadnjega sprehoda... itd. :-)

gozdna vila pravi ...

In kako naj jaz zdaj prilimam sem gor najbolj sveže sličice Trikija in prečudovite narave, ki ga obkroža? Danes je še malo bolj lepa, ker se je Gozdna vila šla ene male individualne čistilne akcije. Kar pa ne pomeni, da je to drugim prepovedano :). Če bi vsak sprehajalec samo eno vrečko vzel s sabo in jo napolnil, pa bi se odstranile res vse plastične vrečke. Iz bližnje in daljne okolice.
Glede tiste plapolajoče "gusarske zastave" tik ob cesti, ki gre proti zavetišču, pa bi prosila enega, ki zna bolje ciljat od mene. Ob drevesu sem pustila dolgo palico, ampak ker Gozdna vila ni najbolj vešča uporabe takih palic, bo upala, da je kdo drugi bolj :)
In še enega malo močnejšega fanta bi prosila, da se dvigne na makadamsko cesto, ki je dvignjena nad glavno cesto in naj gre do prikolice. Takoj za prikolico, kjer je ograja parcele naj pogleda v levo, kjer bo na enem travniku zagledal dve polni črni vreči. Ob poti malo bolj naprej, ob kanalu, ki se že spušča navzdol, pa je še nekaj več polnih črnih vreč. Vse te vreče bi bilo treba samo odnesti v bližnje javno odlagališče smeti čez cesto :)

Saraja pravi ...

Vizualiziraj mlade močne fante, Vila, vizualiziraj ;-)))))

Glede tvojega lubija...lahko mi pošlješ fotke po mailu...Lonja ravno išče kako njegovo dobro slikco...

gozdna vila pravi ...

Saj sem Saraja, sem se zapičila v enega fanta, ki sem ga danes srečala na sprehodu z enim izmed kužkov. Dovolj pri moči se mi zdi, da bi tiste vreče lahko znosil na drugo stran ceste :)))

Unknown pravi ...

Uau, prva slika je kot kakšna razglednica. Tretjo bi si izposodila, da jo objavijo na spletni strani društva, ker ima Trik nekaj v tistem svojem pogledu in pa lepo se vidi njegova krasna glava. Upam, da ne bo nič narobe ;).
Gozdna vila: vidim, da je vam vedno težje Trika nazaj v boks dati, ane? V tolažbo: nedvomno mu zelo polepšate dan in to je zelo pomembno.

gozdna vila pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
gozdna vila pravi ...

Ja, ne vem kaj je to. Običajno mi skoraj vse fotke, ki jih naredim pridejo take. Samo prva je moja, drugi dve pa mislim, da je Saraja naredila, tako da moraš njo vprašat za "dovoljenje" :) Sem pa ji poslala 6 razglednic s Trikom, tako da lahko objaviš kar vseh 6, če želiš. Sem v fotkah poizkušala zajet tudi naravo, tako da ljudje vidijo, kako lepo je tam pri zavetišču in da je zato vredno pridet in se sprehodit, obenem pa naredit eno koristno delo. Zase in za vsaj enega od kužijev.
Glede Trika pa tako. Res je, vedno bolj prijetno mi je v njegovi družbi. Kar pa ne pomeni, da mu ne bi privoščila nekoga, ki ima pogoje in bi se zato odločil k sebi ga vzet. Brezpogojna ljubezen pač :)

Saraja pravi ...

Saša...ni problema :-) Imam še eno, kjer gleda direktno v objektiv, samo so malo rezana ušesa.

Vila...ti si "moraš" omisliti en album in potem bom limala samo linke do tvojih slikc, tako kot že delamo pri Lonjinih fotografijah...kaj praviš?! Ker imam občutek, da jih bo vse več ;-)...pa še pomlad je - kot nalašč za razglednice :-)

gozdna vila pravi ...

Iiiiii ideja Saraja. In potem naredimo čisto ta prave razglednice z zvezdami iz Sv. Antona kot glavnimi pozerji :)))

gozdna vila pravi ...

Eccoti Saraja. Tukaj imaš.
Pojdi na -> http://gozdna-vila.moj-album.com/album/11802178/

Saraja pravi ...

To pa je brzina ;-) Hja, nimam kaj, kot pohitet tudi jaz ;-)))

Bom dala link na koncu opisa od Trika, obenem pa oba albuma, tvojega in Lonjinega, še na glavno stran, tam pri profilu...

PS Čisto taprave razglednice, to je pa full dobra stvar. Sem ravno zadnjič razmišljala, kaj bi lahko še prodajali na stojnicah...razen majčk...

gozdna vila pravi ...

Čisto taprave razglednice z zvezdniki in zvezdnicami iz Sv. Antona in njihovi pasjimi pozdravi :)

Saraja pravi ...

Ja, Trik je pa še kar žalosten (s cimro ali brez, vseeno je)...ko ujameš njegov pogled, ti ne preostane drugega kot da zagrabiš povodec in odpreš vrata boksa...

gozdna vila pravi ...

Morda me je pogrešal :) ... se je pač moral žrtvovati za človeštvo ... Saraji sem že razložila :)
Sva bila zato danes celi dve uri na sprehodu, tako da je proti koncu bil že kar malo zadihan, saj verjetno ni navajen tako dolgih sprehodov.
Na enem visokem travniku, na poti do enega drugega potočka, se je zvalil v travo, obračal kot vrtavka, na koncu pa obstal na hrbtu z molečimi tačkami v zraku in čakal ... čakal ... čakal ... da sem ga malo pomasirala. Prvič sem ga danes vidla, da se zna igrati s človekom.
Danes sem ga v potočku tudi skopala, pa je bil končni rezultat tako lep, dlaka se mu je bleščala kot še nikoli doslej. Vsaj jaz ga nisem videla, da bi se mu. Škoda, da nisem imela malo šampona s sabo, bi bil še lepši. No drugič ga vzamem. Prav lep je bil, kljub temu, nobenega prahu več na njemu. In njemu je bilo to kopanje čisto všeč. Čisto pri miru je stal čisto ob meni, ko sem ga "kopala".
Je pa drugače kar precej plašen kuža. Šla sva po eni poti, ki je bila zanj verjetno neznana in je natančno povohal vsako bilko. Kadarkoli je kaj zaslišal, kar mu ni bilo znano, je odskočil in se prestrašeno umaknil. Celo nekih drevesnih ostankov nenavadne oblike se je ustrašil :)
Dobivam občutek, da je Trik tak kuža, ki bi se zlil s tistim, ki bi skrbel zanj. Postal eno z njim. Resno. Ima poseben način vzpostavljanja stika s človekom. Tak, da ti zleze pod kožo, pa sploh ne veš kdaj se je to zgodilo. Vedno raje ga imam.

gozdna vila pravi ...

Trik, želim ti vso srečo v tvoji novi družini na Gorenjskem. Ostal mi boš v večnem spominu ...
Najprej Žak, nato še Trik, moji pasji ljubljenčki iz našega zavetišča. Kateri bo naslednji, ki bo spet prebudil moje srce, katerega bom kaj kmalu morala spet za trenutek zapreti?

Kljub temu, da je vsako slovo nekaj, kar se ti za vse večne čase vtisne v dušo in srce, prav vsem, ki sem jih vzljubila in jih še bom, želim vso srečo v njihovih novih družinah :)

lonja pravi ...

No pa se je odpeljal....upam, da bo užival v novem domu in ogromni pozornosti, ki jo bo deležen:)

lonja pravi ...

Vila mogoče jim pa srečo prinašaš? Čimprej podari srce še kakšnemu- po možnosti takemu, ki ima že kilometrino v zavetišču?:) Recimo Lexiju?:)

gozdna vila pravi ...

Ne vem lonja. Vleče me k Lizi. Ne znam si obrazložit, ampak neprestano o njej razmišljam in o tem kako se ima zdaj, ko je ostala brez Trika, ki je bil ravno pravšnji zanjo glede karakterja. Pri izbiri kužekov se običajno prav po tem ravnam kam moje srce potegne. Imam občutek, da usmiljenje, pa če je nekdo še tako dolgo v zavetišču, ne pomaga kaj dosti.
Morda imajo znanstveniki prav, ko pravijo, da ima energija srca najdaljši domet, ki jo mnogi začutijo, pa četudi so še tako daleč (Žak - Ljubljana, Trik - Kranj).
No, bom vidla ob mojem prvem naslednjem obisku zavetišča, kdo me bo najbolj pritegnil. Liza ali morda celo nek čisto tretji.

lonja pravi ...

No sej tudi za Lizo bi bilo super, da kmalu najde dom:)) Glavno, da te k nekomu pritegne....srce že ve h komu:)

Saraja pravi ...

Malo zamujam ;-)

Srečno, Trikec!!!
Dolgo je trajalo, ampak zgodilo se je pa le. Jaz sem že ves teden tako vesela, da...
Ma nič, samo še enega smeškota nalimam :-))))))))))

PS Lonja, hvala, ker si tej osebi namignila zanj :-)

gozdna vila pravi ...

Ecco, ko se energija ljubezni potroji, pa je še bolj učinkovita :)))