nedelja, 8. junij 2008

Nazadnje posvojeni






















To si pa že zasluži svojo temo...posvojitve v zadnjem času. Gremo lepo od začetka :-)

Najprej MIX, ta kuštrav mešanček s tačkami na ograji. Izredno energičen, vesel, simpatičen mlad kuža, ki je dokaj hitro našel svoj novi dom. Mix-a si bom zapomnila po tem, da sem v najtoplejših majskih dneh samo zaradi njega hodila v zavetišče z najdebelejšo zimsko trenirko, ker on je imel ene take ostre krempeljčke, da sem prihajala domov vsa popraskana. Kaj čmo, če se je pa tako rad objemal ;-)))

BOOMER, ja, nekdo se je zagledal vanj. Ugotovil, da je to to in da enostavno mora z njim oz. z njo. Sploh ne znam opisati, kako sem bila vesela zanj.
Srečno Boomer, tebe se ne da pozabiti ;-)

FLASH,
dvomesečni mešanček s pitbullom, zelo prijazen, navihan, razigran, tipičen mladiček.
O Flashu bomo še kaj slišali, ker ni šel daleč ;-)

ODRI, mlada dobermanka, stara približno 6 mesecev, najdena na Črnem Kalu. Se spomnim tiste sobote zvečer, ko sta jo en fant in punca pripeljala v zavetišče. Imela sem tudi čast jo krstiti in ime Odri je dobila po graciozni in elegantni Audrey Hepburn :-) Saj par dni kasneje, ko se je udomačila, razkomotila in ko je svojim sostanovalcem demonstrirala, kaj vse se lahko počne z brisačami, s hrano, s posodami...itd., bi jo mogoče krstila kako drugače ;-)
Srečno "mala"!

In zdaj še posvojitev, ki se ne zgodi tako pogosto...prinese pa ogromno veselja in upanja za vse, ki so že dolgo tam in za tiste, ki imajo take ali drugačne težave.

URŠKA (fotografija na vrhu) je prispela v zavetišče kot psička stara približno 3 mesece, najprej plaho potem pa vedno bolj radovedno pasje bitje. Čeprav je bila že takrat zelo prikupna lepotička, je bila eden od mladičev, ki niso imeli sreče najti dom. Zaradi njenega obnašanja smo naknadno ugotovili, da ima težave z vidom. Bila je na okulističnem pregledu, kjer so ugotovili, da je na eno oko slepa, na drugo pa še nekaj malega vidi. Vida ji žal ne moremo povrniti ali izboljšati z nobenim veterinarskim posegom. Urška se prilagaja svojemu pasjemu prijatelju v boksu, tako da z lahkoto najde pot v izpust in nazaj v svoj boks, spretna pa je tudi na sprehodu s povodcem. Urška je sedaj stara približno 16 mesecev. Vemo, da bomo zanjo težko našli dom, mogoče pa vendarle obstaja kdo, ki bi ji nudil zavetje in ljubezen. Zanjo bi bilo veliko lažje življenje v družbi psa, ki vidi, ni pa to pogoj.

Urškin cimer, LUKS, je mešanec z nemškim ovčarjem (sive barve), star 2 leti, ki je zaradi težav v družini pristal v zavetišču. Rad ima vse ljudi, še posebej otroke. Je zelo vodljiv in prilagodljiv.

Tako je o njiju dveh pisalo na društvenih straneh.
Včeraj sta skupaj šla v nov dom :-)
Hvala posvojiteljem in vse najlepše vsem skupaj :-)


Četrtek, 12. junija

Posvojena tudi TIA (slika na vrhu), mlada mešanka, bivša azilantka, ki je bila kot mladiček oddana enkrat februarja. Menda se lastniki sploh niso ukvarjali z njo, milo rečeno. In res je bila zelo plašna, nenavajena ljudi.
To je bila prva mladička, ki se me je res dotaknila. (Mogoče tudi zato, ker mladiče vidim predvsem kot prehodne "goste".) Nekaj posebnega je bila oz. verjetno je še :-)
Upajmo, da ji bo v drugem domu lepše kot v prvem. In da se ne bo več vrnila v zavetišče.

V četrtek je zavetišče zapustil tudi TRIK. Njegova tema je malo nižje.