torek, 8. april 2008

Poskrbimo za okolico zavetišča

Tisti, ki pogosto obiskujemo zavetišče in ga imamo priliko doživeti ob različnih vremenskih razmerah, zelo dobro vemo, kako zgleda okolica zavetišča - ali bolje rečeno - okolica smetišča oz. glavnega zbirnega centra, ki je v bližini. Še posebej, ko je vetrovno. Takrat se plastične vrečke vrtinčijo v zraku in kasneje usedajo na bližnje grmovje in drevesa. Si predstavljate...cestni kanali in predvsem travniki polni plastike, tetrapakov, kosov bogve česa...črne vrečke, ki plapolajo visoko v zraku, zataknjene za najvišje veje dreves.
Tu in tam si sprehajalci, ko se srečamo, izmenjamo kako misel ali idejo o tem, kako bi se tega lotili. Prav gotovo so na prvem mestu komunalci, takoj za njimi pa mestna občina, okoliški prebivalci in vsi, ki tja prihajaj(m)o in se med sprehajanjem spotikaj(m)o ob raznorazne smeti, ki v naravi enostavno nimajo kaj početi.

Sprašujem se, kako dolga ali pa kako kratka je lahko ta "pot" od enega takega virtualnega zapisa do prave pravcate čistilne akcije, ki bi se v tem okolju - še to pomlad - lahko zgodila. Da se povežemo vsi zgoraj našteti in poskrbimo za to okolje, za katero nam BI MORALO biti mar...obenem pa mogoče marsikomu s takim povabilom še približamo samo zavetišče in pasje varovance, ki tam potrpežljivo čakajo na svoje nove posvojitelje.

Dobrodošli vsi s svojimi mnenji, idejami, predlogi, rešitvami...
Hvala :-)

http://www.danzemlje.si/