četrtek, 19. junij 2008

Blisk





Blisk. Tudi on je prišel včeraj. Par ur kasneje za osmimi nadebudneži.
Zaenkrat še precej preplašen samec.
To je pa tudi vse zaenkrat, kar se tiče njegovega opisa.

Osem pasjih kepic










































Hja...vesolje pa res zna poskrbeti za to, da ne bi bil slučajno kak boks prazen.

Osem jih je, teh mladičkov. Ne, nihče jih ni pripeljal. Najdeni so bili na poti k izolskemu smetišču. Kar tako. Tam nekje. Osem kepic. Še dobro, da so se držali skupaj in da so jih ljudje opazili.

Nadaljevanje je spisala Gozdna vila:

"No pa še tole sem danes doživela. Ko sem se že namenila proti avtu, me je Saraja vprašala, če sem vidla osem novih mladičkov. Šla sem jih pogledat. In res jih je bilo osem. Eden izmed njih je bil tako mali, da ni bil sposoben niti sam jesti iz posode v katero so jim pridne prostovoljke dale nekaj hrane. Ko sem vidla, da vleče seske svojih bratov in sester (mislim da je bil že zelo lačen), sem ga vzela v naročje in mu po drobcih podajala hrano v gobček. Najprej se je malček upiral, saj je bil verjetno navajen na sesek, ampak ker mu je hrana verjetno ustvarila dober občutek v želodčku, je hrano sprejel. Tako je bil lačen, da je začel kar hlastati po njej. Mislim da nima niti en mesec. Toda izgleda, da je njegov čut za preživetje tako močan, da bo tudi čez to šel, da bo jedel zanj "pretrdo" hrano, ne pa ob mleku kot bi mu pripadalo, če ne bi njega in njegovih bratcev in sestrc doletela takšna usoda.Ko je podrl kupček, sem ga položila nazaj med njegove bratce in sestrice in je v nekaj minutah sladko zaspal.Če si kdo želi doživeti kako izgleda hranjenje pasjih mladičkov v našem zavetišču, naj nas kar obišče. Zelo prisrčni so ti mali peseki, ki so komaj pokukali na ta svet."

Naj dodam, da so jih zvečer punce hranile tudi z mlekom, ker so res še (pre)mladi.

Iščejo se posvojitelji, torej...osem posvojiteljev, lahko tudi manj ;-)

Marička in Lučka





















Marička in Lučka. Dve nežni, srčni, prijazni pasji punci. Sestrici, stari štiri mesece. V zavetišče so ju pripeljali prejšnji lastniki, češ da jim ni uspelo oddati vseh mladičev...

V azilu sta približno teden dni in lepo je videti, kako (čeprav) počasi, a zanesljivo izginja tudi tista njuna plašnost.

Te fotografije so nastale včeraj in zahvala gre eni punci in fantu, ki sta ju božala, crkljala in se igrala z njima...in potrpežljivo "pozirala" ;-)