nedelja, 13. april 2008

Trik - posvojen





Trik je naš suhec, najden v Dekanih. Je mlad kuža, suhljate postave na višjih nogicah. Je zelo prijazen, tudi z malim zadovoljen. Nedvomno bi postal vaš zvesti spremljevalec. Posvojen na daljavo!

Nekje sem že zapisala, da me je Trik v hipu očaral. Mogoče malo tudi zato, ker je tako podoben Loriju, tako po zunanjosti kot po karakterju. Ko Lorija ni zraven, rečem, da je Trik njegova boljša in popolnejša različica, he he.

Izredno srčen, prijeten, predvsem pa nežen. Nedvomno skromen, mogoče malo plašen. Ampak čisto malo. Verjetno je bil dosti bolj, ko je prišel v zavetišče. Da je suhljate postave na višjih nogicah...no, tu ga Lori "prekaša" ;-)

Kaj naj pravzaprav napišem o njem? Uživam vsakič, ko greva ven. Točno ve, koliko je pametno, da me posluša, da je sprehod čimbolj prijeten za oba. Zaupam mu. Popolnoma. Spada na (moj) seznam popolnih psov, ki so ta hip pripravljeni na novi dom. Brez kakega dolgotrajnega uvajanja, učenja, vadbe, filozofiranj, razmišljanj bi-ne bi.

No, če izpostavim eno razliko med njim in Lorijem...Lori je bolj samosvoj, neobremenjen, bo počakal, če zaenkrat pač ni pravega posvojitelja. Trik pa rabi človeka. Pa nočem s tem reči, da ga Loriju ne privoščim, daleč od tega.

Najnovejše fotografije iz albuma Gozdne vile:

Gaja in Kuža







Kuža je mešanec dobre srednje rasti z daljšo dlako, Gaja pa je mešanka z nemškim ovčarjem, večje rasti, sterilizirana. V azilskem boksu sta neločljiva partnerja, pozorna drug na drugega, skupaj jesta in skupaj ležita. Zmeraj sta skupaj v izpustu in na sprehodih, drug brez drugega ne moreta več živeti, saj sta res dolgo skupaj. Oba sta mirna, nežna in potrpežljiva, neizmerno hvaležna za vsako lepo besedo. Oba sta v najboljših letih.Ne bi ju radi ločevali, saj bi bila žalost pri obeh prevelika. V zavetišču sta že dolgo, predolgo….zaslužita si nov dom.

Končno sem našla čas tudi za njiju dva. In mi je žal, da si ga nisem vzela že prej. Na sprehodu smo se imeli res fino. Oba razigrana, sproščena, poskakujoča...čisto drugačna slika kot v boksu. Oba z neko posebno energijo, je imela prav Sheila. Če greš v boks k njima, te Gaja dobesedno objame. S prednjima tačkama se nasloni na tvoje roke in ti nepremično zre v oči. Hej, še nikoli se mi ni zdelo tako verjetno, da mi pes resnično nekaj govori. Kdove kaj mi je ona zadnjič povedala... Kuža bi najbrž vedel, he he. Ja, on te pa na začetku zgolj rahlo nezainteresirano ošvrkne s pogledom, ampak ker je Gaja tako prijazna gostiteljica, potem tudi on vstane in te pozdravi. Zunaj sta pa bila res enkratna. Vesela, razigrana, obenem pa tudi pozorna in poslušna. In predvsem nežna. Tudi Kuža ima en zelo lep pogled, ko odmakneš dlake in ga pobožaš. Fajn jima je bilo in to sta res z vso srčnostjo tudi pokazala. Zanimivo je tudi, kako je Kuža pozoren na vsak Gajin korak. Drugače je pa ona že posvojena, Kuža pa še ne. Tako da če te vrstice bere kdo, ki ga je pripravljen posvojiti na daljavo...zelo dobrodošel. Res. Ampak jaz jima še vedno želim pravi pravcati dom. Saj to ni tako nemogoče. Samo enkrat ju peljite na sprehod, pa boste razumeli, o čem govorim.

Lord


















Lord je mešanec z labradorcem, star približno 3 leta. Prijazen kuža, vodljiv, ki ima rad ljudi, razume se tudi z otroci, išče nov dom. Primeren za ograjeno dvorišče ali stanovanje, ne pa kmetijo.

On zelo pade v oči, s tistim svetlim kožuhom in temnimi očmi, ki te gledajo na en prav poseben način. No, zunaj je malo drugačen, he he. Vsaj zadnjič je bilo tako, ampak so bile neke vrste izredne razmere. Namreč, njegova cimra Ira je tudi šla maloprej na sprehod in očitno sva hodila po njenih sledeh, ker Lord je tako vlekel, da se še Spike lahko skrije pred njim ;-)
Pa še nekaj je bilo. En zajec nama je prečkal pot...ojojojoj...refleksi, že, refleksi, a kaj, ko ne moreš verjeti, kako močan lahko postane v hipu. No, za piko na i sva naletela še na enega poginulega krta, takoj zatem pa sva še Iro srečala. No, fino...kot da bi peljala tri naenkrat ;-)

Naj ga kdo posvoji, ker sprehodi z njim so prava dogodivščina ;-)

In še njegov album...
http://lonjah.moj-album.com/album/11554515/?os=11554853

Piro

















Piro je mešanček nižje rasti s poškodovanim levim očesom. Verjetno ga s tem že obsodim, na nek način. Ampak tako pač je. Tisti, ki ga bo vzel, ga verjetno ne bo vzel zaradi lepote, ampak bo najbrž kaj drugega videl na njem. Ali v njem. Meni se zdi izredno prijeten, nežen, prijazen. Se sicer zna zgoditi, da če je kdo preveč nemiren okoli njega ali če preveč skače ali ga nehote prestraši z neprave strani, da se lahko ustraši tudi sam. Nekako ga bolj vidim s kom starejšim kot pa z otroki. Jaz ga še nisem doživela prestrašenega ali nemirnega, pa sem ga če ničkolikokrat peljala ven. Je poslušen, zbran in resnično zna spremljati človeka. Nekako ga čuti. Se pa pri njem zazna neko vdanost, če bom rekla - vdanost v usodo - se bo mogoče slišalo pretirano, ampak res se mi tako zdi. Prav zato mu priželim dom. Želim si, da bi ga kdo prijetno presenetil. In posvojil.


Tu je še nekaj njegovih fotografij:

http://lonjah.moj-album.com/album/11442266/?os=11442281