sobota, 14. junij 2008

Shark



Shark, bernardinec, star okoli 5 let, umirjen in skuliran pes, prijazen, išče nov dom.

Res, to je eden najbolj skuliranih psov v zavetišču. Sprehodi z njim so pravi užitek. Človek se prav sprosti ob njem...tista njegova umirjena hoja poleg, povodec je zraven bolj zaradi reda kot pa zaradi kake nuje in potrebe...in se gre.
Ker je bilo ta teden bolj ali manj deževno, sva se kar malo izogibala blatu in lužam, tako da sva na koncu kar po cesti paradirala, ko je opravil svoje potrebe.
Kmalu zatem se je zaustavil en avto in naju (me ;-) vprašal za eno vas in v isti sapi dodal, češ, kako lepega psa imam. Seveda sem izkoristila priliko in mu začela veselo razlagati, da je iz zavetišča, pa da je zavetišče čisto tam blizu, pa koliko psov imamo...no, resnici na ljubo sem ga začela rahlo dolgočasiti, ampak ok, človek nikoli ne ve, mogoče pa sreča pravega (potencialnega posvojitelja, mislim ;-) ravno na cesti.

Tako da za vsak slučaj sva drugi dan ponovila zgodbo. Zgodilo se ni nič. Je pa res, da ga čisto vsak pogleda...


V boksu je po novem s Shabo.
Hmm, onadva pa tako, nekako pač shajata. Verjetno bi raje imela vsak svoj boks, ampak ni hujšega. Shaba je malo manj glasna po novem ;-)

Jima razdeliti hrano, dati Shabi kapljice v oči ali katerega izmed njiju dati v izpust ali posamično peljati na sprehod...hja, to je pa že prava umetnost.

Hmm, Shark je močnejši, Shaba hitrejša. Kateri bo torej prvi? Če je človek kolikor toliko pri močeh in energiji, bo z eno roko zaustavil Sharka, da ne podere vrat, z drugo roko pa (vsaj) zadnji trenutek zagrabil Shabo, ki se izmuzne oz. se ji mudi. No, vse se da, seveda.

Je pa problem ta dva potem spet spraviti skupaj. Namreč, Shark je mnenja, da ni ravno nujno potrebno, da se Shaba vrne v "njegov" boks, Shabi pa sprva ni preveč jasno, kaj se on gre, potem vseeno ponovi poskus enkrat, dvakrat, trikrat...z ene strani, z druge strani...hja, potem jo pa mine, ne, pa gre malo naokoli pozdravit še ostale...

Ma super sta. Oba :-)
Kar hitro po njiju. Ni nujno potrebno, da se navadita na zavetišče ;-)

1 komentar:

Saraja pravi ...

Pozabila sem povedati, da so slike od Saške in da je njen album tudi na Povezavah, pod profilom (glej levo).