petek, 23. maj 2008

Hana in Lexi
























Lexi je bil prve dneve v zavetišču tako jezen na nas, da smo ga komaj krotili. Iz strahu ni ne jedel, ne pil, niti se ni premaknil z ležišča. Nakar so mu njegovi pasji prijatelji s svojim obnašanjem dopovedali, da se nima več česa bati, da je v varnem zavetju. Če bi to varno zavetje čutil tudi v vašem domu, bi zlahka postal popolnoma vaš. Je mešanec z nemškim ovčarjem, večje rasti. Posvojen na daljavo!


Hana je mešanka srednje rasti, stara 10 mesecev, sterilizirana, plašne in nežne narave. V azilu ni preveč zadovoljna, raje bi se prilagajala v družini na nov dom in na svoje ljudi.


Kaj še dodati na to? Ja, da se vse to, kar piše na društveni strani o njiju, tudi čuti, ko se gre mimo boksa. In mogoče sta prav zato - prav gotovo po krivici - spregledana in se ju tako poredko vidi zunaj.

Na sprehodu sta pa krasna psa. Prijetna, vodljiva, pozorna in nežna. Hana sicer na trenutke plašna, kot da se boji, česa vse je človek zmožen...Lexi je pa s tistimi črno obrobljenimi očmi prav očarljiv ;-)...v boksu pa res zgleda, kot da ima kaj za bregom.

Ko se vendarle sprostita, pride do izraza njuna samozavest. Ki jima tudi veliko bolj paše.

Samo dom rabita. Oba. Takoj. Kot vsi tam.

Ni komentarjev: