četrtek, 10. april 2008

Konkretne ideje

...ki bi prispevale k še boljšemu počutju pasjih varovancev v zavetišču, k boljši organizaciji dela, k še bolj funkcionalnemu zavetišču, k večji povezanosti in sodelovanju med samim zavetiščem in naključnimi (ali rednimi) obiskovalci, k ...

Malo bomo pametovali, malo pretiravali, mogoče na trenutke odkrivali toplo vodo...včasih pa zgolj in samo sanja(ri)li :-)

Bom kar začela s predlogi...

1. Osebno najbolj od vsega navijam za nove IZPUSTE. Zakaj? Ker se mi zdijo osnovne potrebe psov najpomembnejša stvar...gibanje, še bolj pa lulanje in kakanje, so še vedno najpomembnejše potrebe. In nekateri psi to zadržujejo. In s kakim izpustom več se dosti hitreje zavrti "kolo jutranjega spuščanja psov in čiščenja boksov". Se pa zavedam, da je parcela verjetno "zakoličena" in da v okviru danih možnosti se bi lahko samo največji izpust prepolovilo. Kar je velik minus, se zavedam. Poleg tega je vse skupaj povezano tudi s stroški, mi je jasno.
In poleg tega...niti ni nujno, da imam prav. O tem prav gotovo največ vedo punce (s "puncami" mislim na vse ;-) ), ki so vsak dan v zavetišču.

2. Če malo preskakujem...recimo kako čimbolj vključiti obiskovalce v razmišljanje o raznih izboljšavah? Da se namontira en "NABIRALNIK" z naslovi oz. linki, kje vse se v tem virtualnem svetu pogovarjamo o psih? In da lahko v ta isti nabiralnik recimo vržejo tudi kako na listku napisano pohvalo ali pritožbo ali idejo? O tem sva včeraj razmišljali z Lonjo...

3. AKCIJE...čistilne, akcije zbiranja papirja...ostalo...in vse to združiti s piknikom, ki se menda zgodi vsako leto enkrat konec maja...ali raje organizirati posamezne akcije, neodvisne ena od druge, da se pritegne različna publika?

4 komentarji:

lonja pravi ...

2. Se strinjam, da bi bilo fajn, da se še kdo oglasi in pove svoje izkušnje s psi. Poleg tega je pa tudi fajn, da sprehajci vedo kaj o kužatu, ki ga sprehajajo....Sicer mislim, da večina itak že ve kje se najde te informacije,ampak za vse, ki pridejo prvič in jih fascinira prav določen kuža:)))
3. Ja o teh akcijah se bomo še kasneje malo razpisali, ampak bodo:)

4.Še ena zadeva, ki bo potekala je obnova boksov- tako, da vsi, ki imate odvečne kakšne oljne barve, les in podobne zadeve ali pa ste pripravljeni pomagati barvat ipd... se javite:) Sicer še ne vemo, kdaj točno se bo to dogajalo, bomo pa dovolj hitro povedali.
Poleg tega se išče botre boksov- tiste, ki bi sponzorirali obnovo enega boksa.

gozdna vila pravi ...

Glede novih izpustov. Ogromno prostora je tik pred sedanjimi zavetiščnimi izpusti, na levi strani. Ful dosti izpustov bi se tam dalo urediti. Vizualiziraj Saraja ... The Secret :)))

Saraja pravi ...

He he he... :-)))

lonja pravi ...

Hm...a naredimo en dan akcijo česanja psov...ker menjajo dlako in jim bo počasi fajn vroče ratalo....pa še lepše bodo zgledali....recimo vsakega psa, ki se ga pelje na sprehod se na koncu priveže gor na ograjo, tam na travniku in še fino prečeše, da bodo čist fancy pršli nazaj v box:) No ubistvu niti ne rabi bit samo en dan....